Nu sættes anden runde af FN-projektet, SDG Accelerator for SMVer i gang. UNDP, Industriens Fond og 18 danske virksomheder skal samarbejde om at skabe ny bæredygtig forretning i regi af FN’s Verdensmål. Den 27. februar 2019 starter virksomhederne deres innovationsrejse.

 

De 19 virksomheder skal være med i SDG Accelerator, der er et projekt søsat af FN’s Udviklingsprogram (UNDP) og Industriens Fond. Acceleratorprogrammet implementeres i samarbejde med Monitor Deloitte, og der spilles på mange forskellige tangenter i løbet af programmet. Dels understøttes danske små og mellemstore industrivirksomheder i at gå forrest i at bruge Verdensmålene som løftestang for innovation og ny forretning, dels arbejdes der med direktionens og medarbejdernes engagement i dagsordenen.

Hverken den private sektor, regeringer eller FN kan udvikle de nødvendige løsninger til indfrielsen af Verdensmålene alene. For at nå de ambitiøse mål må ressourcer og kompetencer fra forskellige sektorer bringes i spil. Vi skal udnytte vores respektive styrker til i partnerskaber på tværs af eksisterende sektorer at skabe konkrete løsninger. På den måde kan vi sætte skub i omstillingen til en bæredygtig økonomi til gavn for os alle. De 19 visionære og ambitiøse virksomheder er måske små og mellemstore, men vi tror på, at deres løsninger vil have potentiale til at skabe en bedre verden”, siger Camilla Brückner, direktør for UNDP’s nordiske kontor.

Erhvervslivet er en vital medspiller inden for alle 17 Verdensmål. Det er derfor afgørende, at det bredt anerkendes, at Verdensmålene ikke kan realiseres ad politisk vej alene, men at den private sektor spiller en altafgørende rolle. SDG Accelerator skal vise, at der ikke er et modsætningsforhold mellem at drive forretning og at bidrage til en bedre verden. De to ting kan godt gå hånd i hånd,” siger Thomas Hofman-Bang, administrerende direktør for Industriens Fond, der ser frem til at følge virksomhedernes udvikling i løbet af accelerationsprogrammet.

Man kan følge de 18 danske virksomheders arbejde i SDG Accelerator på hjemmesiden https://www.sdg-accelerator.org/ og ved at følge hashtagget #SDGAccelerator.

De 19 virksomheder er: Ganni, Sera Scandia, Unibio, Friland, Casa, Wood Wood, Aqua-Pri, Pack Tech, Shark Solutions, KMC, Swipbox, Bramidan, Eltronic, Aquaporin, Nordisk, Rudolph Care, Fors og Stryhns.

For yderligere information, kontakt:

Valdemar Satoshi Røjle Christensen, UNDP, 26 28 81 51, [email protected] eller Ole Østrup, Industriens Fond, 23 80 06 60, [email protected]