PRESSEMEDDELELSE:

FN’s Udviklingsprogram (UNDP) og Industriens Fond inviterer til fejring af de 13 danske virksomheder, der i 2018 har fuldført FN’s innovationsforløb ’SDG Accelerator for små og mellemstore virksomheder’. Til arrangementet vil du få indblik i de 13 løsninger, det har resulteret i, og blive klogere på, hvordan forretningsmål og Verdensmål kan gå hånd i hånd.

For et år siden gik UNDP sammen med Industriens Fond om projektet SDG Accelerator. Projektet har i løbet af det første år hjulpet 13 danske små og mellemstore virksomheder med at identificere og udvikle nye innovationsmuligheder og skabe profitable produkter og løsninger, der bidrager til indfrielsen af FN’s Verdensmål

Vedtagelsen af FN’s 17 Verdensmål har fungeret som et startskud til et globalt kapløb for lande og virksomheder, der har potentiale til at levere løsninger, som understøtter målene”, siger Sten Scheibye, formand for Industriens Fond. ”Flere og flere danske virksomheder ser i stigende grad disse mål som en løftestang for innovation, vækst og øget konkurrenceevne”.

Til arrangementet kan du høre mere om en række af virksomhedernes forretningsløsninger. Eksempelvis vil TripleNine bruge muslinger til oprensning af kvælstof i havet og efterfølgende anvende muslingerne som ingrediens i fiske- og dyrefoder som en løsning på en række udfordringer i forhold til både forurening og maritime ressourcer. Ingemann har udviklet ny software, der ud fra jord-, plante- og klimaforhold optimerer afgrøders afkast og afbøder klimaforandringer hos centralamerikanske bønder.

Vi har brugt Verdensmålene igennem SDG Accelerator, fordi det giver retning og er sund fornuft for enhver forretningsmand. Der er både potentiale for marked og masser af villige investorer. For en klimatrussel er også en klimamulighed", siger Niels Ingemann Møller, ejer og direktør hos Ingemann.

”Virksomhedernes resultater er eksempler på, hvordan danske virksomheder kan lave god forretning ved at adressere en række af de globale udfordringer, vi som menneskehed står overfor. De små og mellemstore virksomheder er agile, de har innovationskraft og teknologisk knowhow og deres løsninger har potentiale til at skabe en bedre verden. De kan sammen have en stor effekt, især hvis man tænker på, at langt størstedelen af virksomheder både i Danmark og i hele verden er små og mellemstore”, siger Camilla Brückner, direktør, UNDP’s nordiske kontor.

Til arrangementet vil der være indlæg fra Trine Rask Thygesen, udviklingspolitisk direktør i Udenrigsministeriet, Camilla Brückner, Sten Scheibye og Anders Morgenthaler, tegner, forfatter og filminstruktør. Det hele vil blive modereret af Pernille Enggaard, Millionærklubben, Radio24syv. Arrangementet kræver tilmelding, hvilket kan gøres via dette link

Læs mere om SDG Accelerator her. Følg med i samtalen på de sociale medier ved at bruge programmets officielle hashtag #SDGAccelerator

Tid og sted:

15. januar 2019 kl. 15.30-18.00. FN Byen, Marmorvej 51, 2100 København Ø

For yderligere information:

Valdemar Satoshi Røjle Christensen, UNDP, telefon: 26 28 81 51 eller mail: [email protected]

De deltagende virksomheder i 2018: Aller Aqua, ANGULUS, BLUETOWN, Brunata, DESMI, E.ON, Ingemann, Jespers Torvekøkken, LTP Group, Palsgaard, Palsgaard, RGS Nordic og TripleNine.

 

Program: 

15.30-16.00: Ankomst, registrering, netværk og et glas bobler.

16:00-16:05: Camilla Brückner, direktør, UNDP’s nordiske kontor.

- Velkomst og introduktion til SDG Accelerator.

16:05-16.15: Sten Scheibye, bestyrelsesformand, Industriens Fond.

- Hvorfor er det vigtigt for Industriens Fond at støtte op om Verdensmålene?

16:15-16:40: Prisuddelinger.

- Aller Aqua, DESMI Ro-Clean, Ingemann, BLUETOWN og LTP Group.

16:40-16:50: Trine Rask Thygesen, udviklingspolitisk direktør i Udenrigsministeriet. 

- Danske virksomheders rolle i forhold til indfrielse af Verdensmålene.

16:50-17:10: Flere prisuddelinger.

- E.ON, Jespers Torvekøkken, Brunata og Plastix.

17:10-17:25: Anders Morgenthaler.

- TBC

17:25-17:45: Flere prisuddelinger.

- RGS Nordic, TripleNine, ANGULUS og Palsgaard.

17:45-17:55: Camilla Brückner, direktør, UNDP’s nordiske kontor

- Tak for det første år af SDG Accelerator samt præsentation af de nye virksomheder i 2019.

17:55: Netværk og bobler.