Danske virksomheder får ild i øjnene, når de hører ordet verdensmålene. Men hvad betyder de reelt for erhvervslivet, og hvordan kan de bruge dem til at udvikle ny forretning, der både gør godt bundlinje og verdenen omkring os? Dette blev diskuteret ved onsdagens sdg-konference, hvor vi delte ud af erfaringer fra sdg accelerator og fra filantropi til forretning. 

 

 

I onsdags var omkring 170 virksomhedsrepræsentanter samlet i Industriens Hus i København til årets SDG-konference arrangeret af UNDP Danmark og Dansk Industri.

Formålet med konferencen var at give deltagerne mulighed for at dykke ned i metoder, værktøjer og måder, hvorpå man kan arbejde med Verdensmålenes i sin virksomhed, og lade det fungere som inspiration til deres videre arbejde med Verdensmålene. 

Til konferencen fik vi lejlighed til at dele ud af de erfaringer, vi hidtil har opnået gennem SDG Accelerator for SMVer og Dansk Industris ”Fra Filantropi til Forretning”, som begge er støttet af Industriens Fond. 

Til dette havde vi inviteret deltagere fra begge projekter med som indlægsholdere til at dele af ud af den viden og de erfaringer, som er opnået gennem projektforløbene. Niels Ingemann Møller fra Ingemann Group, som har deltaget i SDG Accelerator, fortalte om deres arbejde i projektet, hvor de har udviklet software, der med et detaljeret billede af jordbunds-, plante- og klimaforhold optimerer afgrøders afkast, hvor første målgruppe er centralamerikanske bønder.

Hans Axel Kristensen fra Plastix A/S, der ligeledes er tidligere deltager i SDG Accelerator, fortalte om vigtigheden i at indgå i partnerskaber. Plastix har igennem de seneste fem år investeret mere end 24 mio. EURO i et banebrydende anlæg i Lemvig, hvorigennem plastaffald fraktioneres, neddeles, vaskes, tørres og ekstruderes til plastråvarer. Anlægget er blot første skridt på vejen mod at opbygge en helt ny infrastruktur, der støtter den cirkulære genanvendelse af plastik – en af verdens absolut største ressource- og miljøudfordringer i de kommende årtier. 

 

 

Paneldebat og workshops

Konferencen bød også på en paneldebat om, hvordan bæredygtige virksomheder kan spille en rolle i det samfund, de agerer i. Panelet bestod af Connie Hedegaard, bestyrelsesformand i CONCITO, Filippo Veglio, Managing Director hos World Business Council for Sustainable Development og Mauricio Graber, CEO for Chr. Hansen Holding A/S.

Konferencens operationelle højdepunkt var deltagernes egen involvering i fire forskellige workshops. Én om verdensmålene som innovationsmotor, én om verdensmålene som løftestang for internationalisering, én om verdensmålene som værktøj til at tiltrække de rette kompetencer og én om verdensmålene og den cirkulære økonomi. UNDP Danmark og SDG Accelerator stod for workshopen om Verdensmålene som innovationsmotor. 

 

Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide

Virksomhedernes Verdensmål